De oorhangers   

Diamonds, Stripes, Feathers,...

Voor onze oorhangers zochten we naar een optimale vorm zodat er tijdens het productieproces zo weinig mogelijk materiaal werd verspild. Na wat experimenteren, kwamen we uit op een langwerpige ruitvorm die we steeds anders hebben ingevuld. Zo ontstonden de verschillende series zoals Diamonds, Stripes en Feathers. 

Elk paar van onze oorhangers wordt met de lasercutter gerealiseerd in hout of HPL. Hierdoor gebruiken we onze materialen optimaal en werken we zéér gedetailleerd. 

De keuze voor HPL (High Pressure Laminate) lag voor de hand. Enerzijds vonden we vaak stukjes gekleurd HPL bij meubelmakers of standenbouwers bij het afval. Omdat we ecologie hoog in het vaandel dragen besloten we dit afval te recycleren. Anderzijds heeft het heel wat voordelen ten opzichte van acrylaat (plexi), dat veel vaker wordt gebruikt. HPL is kleurvast en niet onderhevig aan UV, het is vederlicht én kan tegen een stootje.

Twirly

Door het gebruik van de lasercutter merk je wellicht dat we zeer geboeid zijn door nieuwe productietechnieken. Ook 3D printers horen hierbij. Het additieve productieproces zorgt ervoor dat de hoeveelheid afval tot een absoluut minimum wordt herleid. 

De Twirly is dan ook in die optiek ontworpen; een zinsbegoochelend en elegant ontwerp dat enkel doormiddel van een 3D printer kan worden gemaakt.    De armbanden

De armbanden kwamen voort uit het experimenten met onze oude fietsbanden. Omdat we vaak door Gent fietsen, gebeurt het wel eens dat we een platte band krijgen. Die lekke banden wilden we upcyclen. Zo ontstond het idee om er armbanden van te maken. 

We zoeken voor onze armbanden inspiratie in speelse bloedmotiefjes, zo is onze daisy armband geïnspireerd op een madeliefje. Het rubber is soepel, licht en kan tegen een stootje.  De armbanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hierdoor kan je ze nauw aansluitend én toch comfortabel dragen en lijken ze op een tattoo. De clutch

Onze clutch is uniek in zijn soort en gemaakt uit geplooid hout. Met behulp van de lasercutter maken we kleine inkepingen in het hout waardoor het plooibaar wordt. Samen met de iconische vingerlas techniek bekomen we zo een unieke vorm. 

We werkten de clutch af met een gerecycleerde binnenband die dienst doet als riem. Met veel zorg wordt ze met de hand in elkaar gezet, gelijmd en ingeolied.